ΑΡΧΕΙO ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ



Το Κυπριακό Αρχείο ∆οτών Μυελού των Οστών, ως µέλος της ∆ιεθνούς Τράπεζας ∆οτών Μυελού Οστών, δίνει την ευκαιρία στους εθελοντές δότες να προσφέρουν µόσχευµα σε οποιοδήποτε ασθενή στον κόσµο χρήζει µεταµόσχευσης µυελού των οστών και αναζητεί δότη, όπως και στους Κύπριους ασθενείς την ευκαιρία να λάβουν µόσχευµα από εθελοντές δότες άλλης χώρας.

Το Αρχείο έχει εξασφαλίσει διαπίστευση από την ∆ιεθνήΈνωση Αρχείων ∆οτών (WMDA) από το 2008.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΟΤΗ
Η µεταµόσχευση µυελού των οστών γίνεται για θεραπεία ασθενών µε αιµατολογικές κακοήθειες και αλλά αιµατολογικά νοσήµατα.
Περισσότερα >

 

Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποι μας, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια ασθένεια του αίματος, όπως η λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλα κληρονομικά αιματολογικά νοσήματα. Μερικοί από τους ασθενείς αυτούς μπορεί να θεραπευτούν με χημειοθεραπεία ή και ακτινοθεραπεία χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω θεραπεία.
Περισσότερα >

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΟΤΗ
Το Κυπριακό αρχείο δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό να βοηθήσει στη διαδικασία εξεύρεσης του καταλληλότερου ιστοσυμβατού δότη για τους ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες αιματολογικές κακοήθεις ή παθήσεις. Η πιο κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσει ένας γιατρός με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είναι όταν η διάγνωση  του ασθενή έχει εξακριβωθεί και έχει κριθεί ότι σε κάποια δεδομένη στιγμή, μπορεί να χρειαστεί μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Περισσότερα >



CLOSE
CLOSE