ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΜε ένα δίκτυο εξειδικευμένων διαγνωστικών εργαστηρίων, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Αιματολογικών Κακοηθειών, ανέπτυξε και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων διαγνωστικής αιματοογκολογίας. Τα εργαστήρια είναι στελεχωμένα με άριστα καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό και εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα, παρέχοντας  έτσι σφαιρική και ολοκληρωμένη εργαστηριακή υποστήριξη στους ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΣΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

a1
Το εργαστήριο ανοσογενετικής συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα και ανεπτυγμένα εργαστήρια στην ευρύτερη περιοχή. Είναι διαπιστευμένο από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανοσογενετικής (EFI) από το 2004 και συνεχίζει να επιτυγχάνει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα υπηρεσιών.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑΣ ΡΟΗΣ

a2
Το εργαστήριο κυτταρομετρίας ροής αποτελεί έναν από τους βασικότερους εργαστηριακούς πυλώνες του Ιδρύματος. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό με δυνατότητα κυτταρομετρίας ροής οχτώ χρωμάτων. Σήμερα, οι τεχνολογικές δυνατότητες του εργαστηρίου, καλύπτουν τις ανάγκες του διαγνωστικού έλεγχου όλων των περιστατικών αιματολογικών κακοηθειών στην Κύπρο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

a3
Το εργαστήριο μοριακής αιματολογίας, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων. Εφαρμόζει εξειδικευμένες μεθόδους ανίχνευσης επαναλαμβανόμενων χρωμοσωμικών ανωμαλιών και γονιδιακών μεταλλάξεων που επηρεάζουν την πρόγνωση συγκεκριμένων λευχαιμιών, όπως επίσης και άλλων μεταλλάξεων που επηρεάζουν τη διαδικασία πήξης του αίματος και προκαλούν τις γνωστές νόσους, θρομβοφιλίας και αιμορροφιλίας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗΣ/ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Picture11
Η μελέτη του γονιδιώματος  με κλασικές και σύγχρονες μεθόδους κυτταρογενετικής, αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διάγνωση, πρόγνωση και παρακολούθηση  των αιματολογικών κακοηθειών. Το εργαστήριο γονιδιωματικής κυτταρογενετικής έχει αναπτύξει και εφαρμόσει τεχνικές για την ανάλυση καρυότυπου με μεθόδους  κλασικής και σύγχρονης κυτταρογενετικής.


CLOSE
CLOSE