ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΟι δραστηριότητες  του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος εστιάζονται στη στήριξη των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες και άλλες συναφείς παθήσεις.

 

ΑΡΧΕΙΟ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Το Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών, με περισσότερους από 125,000  Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εγγεγραμμένους εθελοντές δότες, είναι το μεγαλύτερο σε αναλογία πληθυσμού Αρχείο Δοτών στον κόσμο. Ως μέλος της Διεθνούς Τράπεζας Δοτών Μυελού Οστών(BMDW), δίνει την ευκαιρία   από τη μια στους εθελοντές δότες να προσφέρουν μόσχευμα σε οποιοδήποτε ασθενή στον κόσμο χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών, και από την άλλη, δίνει στους Κύπριους ασθενείς την ευκαιρία να λάβουν μόσχευμα από εθελοντές δότες άλλης χώρας.
Περισσότερα >

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ
Tο 2005, σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, τη Γυναικολογική Εταιρεία Κύπρου και µε χρηµατοδότηση 10 Ροταριανών Οµίλων, το Καραϊσκάκειο Ίδρυµα δηµιούργησε το «∆ηµόσιο Ροταριανό Αρχείο Οµφαλοπλακουντιακών Μοσχευµάτων». Ένα ∆ηµόσιο Αρχείο Αίµατος Οµφάλιου Λώρου (ΑΟΛ) που δίνει περισσότερες πιθανότητες στους ασθενείς, ιδιαίτερα σε µικρά παιδιά που πάσχουν από λευχαιµία, ή άλλες αιµατολογικές κακοήθειες και χρειάζονται µεταµόσχευση, να βρουν ιστοσυµβατό δότη.
Περισσότερα >

 

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Το Ίδρυμα έχει οργανώσει και λειτουργεί ένα δίκτυο εξειδικευμένων βιοϊατρικών εργαστηρίων που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν σφαιρική και ολοκληρωμένη εργαστηριακή υποστήριξη στους ασθενείς με αιματολογικές και άλλες κακοήθειες.
Περισσότερα >

 

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το Ίδρυμα δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, διασφαλίζοντας  τη συνεχή αναβάθμιση της επιστημονικής του βάσης, την ανάπτυξη των υπηρεσιών του, την εισαγωγή νέας τεχνολογίας και γνώσης, καθώς και την εξασφάλιση  οικονομικών πόρων για την περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής και των υπηρεσιών του.
Περισσότερα >


CLOSE
CLOSE