ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥpkanariΤο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία τόσο στα ανθρωπιστικά όσο και στα επιστημονικά δρώμενα της Κύπρου. Έχει οργανώσει ένα διεθνώς καταξιωμένο Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών, πρώτο σε αναλογία πληθυσμού ανά την υφήλιο, ένα Δημόσιο Αρχείο Αίματος Ομφάλιου Λώρου και ένα δίκτυο σύγχρονων διαγνωστικών εργαστηριών με στόχο τη συνεχή και αξιόπιστη στήριξη των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες.

Δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να διασφαλίζει τη συνεχή αναβάθμιση της επιστημονικής του βάσης, την ανάπτυξη των υπηρεσιών του αλλά και την εισαγωγή νέας τεχνογνωσίας.

Μέσα από τη διεθνή του δικτύωση, την έρευνα και την καινοτομία, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα φιλοδοξεί να εξελιχθεί σ’ ένα σύγχρονο περιφερειακό επιστημονικό κέντρο αριστείας, το οποίο θα πρωταγωνιστεί μαζί με τους συνεργάτες του στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Το μεγαλεπήβολο έργο του Ιδρύματος δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχε η διαχρονική στήριξη τόσο της Κυβέρνησης όσο και των μεγάλων χορηγών και ευεργετών του ιδρύματος, καθώς και η ανιδιοτελής συμμετοχή των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Μέσα από το πρόγραμμα «Συμμαχία Ζωής» το Ίδρυμα καλεί τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου όσο και άλλα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, να συμβάλλουν ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, στην ενίσχυση των στόχων και του κοινωνικού του έργου, υιοθετώντας τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη στρατηγική και τη δράση τους.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, με τη σειρά του, δίνει την υπόσχεση ότι η αγκαλιά του θα είναι πάντα ανοικτή, ζεστή και αποτελεσματική, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αντάξιες των προσδοκιών αυτών που τις έχουν ανάγκη, προωθώντας δυναμικά το όραμα του …«για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία»

 

Δρ Πόπη Νικολαΐδου Κανάρη


CLOSE
CLOSE