Bugün Karaiskakio Vakfı sürekli desteklenerek ve yardım gösterilerek uzun zaman boyunca yaptığı görevin önemini ve kalitesini paydaşların katkısıyla ile artırarak, Vakfın hedeflerinin çoğunu gerçekleştirebilir.
Vakıf bugün ortak hedeflere ve yaşam gibi devredilemez değerlere bağlı olduğu “Yaşamsal Birlikteliklerini” eskisine göre çok daha fazla kurması gerekiyor. Sponsorlarının yardımıyla, Karaiskakio Vakfı hedeflerine ulaşmayı ve “Lösemisiz bir dünya” ülküsünü gerçeğe dönüştürmeyi hedefler. Destekçilerinin gücüyle, toplumuna olan görevlerini yaparak, topluma gereken faydaları sağlayabilir. Aynı zamanda lösemiye karşı hastalarının mücadelesine yardım eden sponsor şirketlerin toplumsal yükümlülüğünü yerine getirmesine katkı sağlayarak, sponsorların geçerliliğini ve değerini yükseltir.
Yaşamsal Birlikteliklerin içinde işletme ve toplumsal korporatif ağı olduğu, bir yandan Karaiskakio Vafkı’nın toplumsal görevini destekleyip, öbür yandan, stratejilerine ve faaliyetlerine Korporatif Sosyal sorumluluk temellerini ekleyerek, şirketlerin geliştirmesini ve ilerlemesini sağlayacak. Aynı zamanda iki tarafa da direkt faydalarıyla, geniş toplumsal alana faaliyetini yaymasını, sağlık sektörüne katkıda bulunmasını istediği şirketlerinin kurumsal profiline uygun olduğunu gösterir. Şahsı olmayan bir şirketin hemen duyarlık ve güvenlik bir yüzün sahip olup ilerletmesinin ve göstermesinin görevinin doğru şartların oluşturarak, Karaiskakio Vakfı topluma güçlü görünebilir.
Bu koalisyonları çeşitli şirketlerin ve kurumların arasında oluşturabilir: meslek kurumları/ sendikaları, ticari şirketleri, spor kulüpleri, eğitim vakıfları, kamu kurumları, yerel yönetim, kar amacı gütmeyen kurumlar, vs.
Bu proje diğer kooperatif projelerinden, yönetilmesinden pek farkı yoktur. Tüm taraflarının (şirketin/kurumun, vakfının ve 3. Tarafların, sağlayanın, dağıtıcıların, reklam şirketlerinin danışmanlarının vs) fonksiyonlarını ve mecburiyetlerini açıklığa kavuşturması, anlaşılması ve belli olması, etkililiğin temel şartıdır. Ayrıca, kooperasyonun turu ve eklediği destekleme sektörlerini değerlendirerek, süre sınırlarını belirtmesi gerekir. Siz de destek olmak isterseniz, daha fazla detayları öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. (iletişim)
The Karaiskakio Foundation has received funding under the Norwegian Financial Mechanism in the Programming Period 2009-2014, for upgrading part of its infrastructure, advancement of expertise on the subject, promotion of public awareness and enhancement the bone marrow donor registry in Cyprus. Aiming to improve public health and reduce health inequalities, through the proposed project, the Karaiskakio Foundation has enhanced its local health infrastructure with the establishment of a state-of-the art, specialised Childhood Cancer Diagnostic Laboratory which provides diagnostic support to the paediatric and other cancer patients.
The establishment of the Childhood Cancer Diagnostic Laboratory contributes towards:
• Technological progress in the diagnostic field and better understanding of cancer pathology, improvement of patient health and reduction of health inequalities
• Integrated and comprehensive analysis at the early stage of disease identification and classification, management, and treatment
• Structured, systematic and comprehensive laboratory support to patients, hence minimizing the time needed for diagnosis
• Opportunities to young scientists to excel in the field of cancer, invest in people through education
• Increase Social Awareness on cancer.
A parallel objective of the project is the enhancement of the Bone Marrow Donor Registry with new volunteer donors. The challenge is to find the means to attract and to cultivate the feeling of altruism in young adults, through modern means of communication (e.g., apps, social media, self-service stations, short videos etc).
The project further enhances the collaboration of the Greek Cypriot and the Turkish Cypriot Communities in Cyprus.
The Karaiskakio Foundation is already engaged in bi-communal collaboration through the Cyprus Bone Marrow Donor Registry, the greatest in significance and size bi-communal project since 1974. The Kemal Saracoglu Association (a Turkish Cypriot NGO) actively supports the Karaiskakio Foundation in contacting donors and serves as a contact point to help Turkish Cypriot patients and physicians to access the services of the Foundation. Furthermore, the Karaiskakio Foundation is providing both diagnostic and donor search services free of charge to all leukaemia and cancer patients from both the Greek and the Turkish Cypriot community.